Al 50 jaar een begrip in de Bollenstreek

Laat uw parketvloer leggen door Parketvloerenbedrijf Tropic Parket

Parketvloerenbedrijf Tropic Parket legt alle houten vloeren. Dus of u nu kiest voor een vloer met een vintage look of een massief houten vloer, wij zorgen ervoor dat deze perfect gelegd wordt. En gaat u uitbouwen? Dan maken wij één geheel van de bestaande en nieuwe parketvloer. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Massief houten vloer

De massief houten vloer, ook wel de Tapisvloer genoemd, is de meest ambachtelijke parketvloer. Kwalitatief de allerbeste! Dit type parketvloer kan alleen door een vakman gelegd worden. Hij lijmt eerst een spaanplaat van meestal 12 millimeter dik op de ondervloer. Daar worden vervolgens de parketstroken van 6 of 9 millimeter dik op gelijmd en gespijkerd. De totale dikte is dus 18 of 21 millimeter. De stroken bevatten geen mes en groef, maar worden ‘koud’ tegen elkaar aangelegd. Daarna schuren we de parketvloer en vullen we de spijkergaatjes op met vloeibaar hout. Tot slot polijsten we de vloer met fijn schuurpapier en werken we deze af met de door u gekozen lak of olie.

Kenmerken van de massief houten vloer

  • Dit is een absoluut geluidsarme parketvloer.
  • De vloer ‘werkt’ niet, zoals bij andere houtproducten gebeurt. Dit komt omdat het hout vastgelijmd is.
  • Geen last van opbollende of kierende vloeren. Parketvloerenbedrijf Tropic Parket legt de vloer volledig strak tegen de wand aan als u geen plint of afdeklijsten wilt.
  • Gemakkelijk aan te helen bij een eventuele uitbouw.

De massief houten vloer is leverbaar in visgraat, blokken, vintage look en vele houtsoorten. De stroken kunnen worden geleverd in breedtes tot en met 22 centimeter en met of zonder vellingkant. U heeft de keuze uit recht of diagonaal.

planken parket

Aanbouw van vloeren

Gaat u uitbouwen? Parketvloerenbedrijf Tropic Parket is gespecialiseerd in het aanhelen van parketvloeren. Door de parketstroken uit te tanden, is na afloop niet meer te zien waar de muur gestaan heeft. Na het aanhelen schuren we de oude en nieuwe parketvloer samen op, om het kleurverschillen op te heffen. Tot slot behandelen we de vloer met lak of olie. Resultaat: de oude en nieuwe vloer vormen een geheel!

vintage look parket

Vloeren met een vintage look

Voor een vloer met vintage look, ook wel een ‘verouderde vloer’ genoemd, wordt het parket kunstmatig verkleurd en verouderd. De uitstraling die zo ontstaat is kenmerkend voor oude, klassieke gebouwen als kerken, kastelen en herenhuizen. De verouderde vloer is ideaal voor wie niet van glad en strak houdt! Plus: u hoeft niet bang te zijn voor krassen en deuken, want die vallen niet meer op. Sterker nog, de warme en sfeervolle uitstraling van de parketvloer wordt er alleen maar groter door.

Samengestelde parketvloer

Parketvloerenbedrijf Tropic Parket levert en legt ook samengestelde parketvloeren. Dit is een plankenvloer van 9, 12 of 15 millimeter watervast multiplex met een toplaag van 3 tot 6 millimeter erbovenop. De totale dikte varieert dus tussen de 12 en 21 millimeter. De samengestelde parketvloer kan los op een foam onderlaag worden gelegd, of direct vastgelijmd op een zandcementvloer. Wij geven de voorkeur aan de tweede methode omdat het hout dan veel minder ‘werkt’.

Kenmerken van de samengestelde parketvloer


Werkt weinig door de speciale constructie van multiplex en de toplaag. Er is wel zwelnaad nodig, dus ook afdeklijsten of plinten. Bij een losliggende vloer is er sprake van een klosgeluid, bij een vastgelijmde vloer niet. Het kan voorbehandeld gelegd worden. Aanbouwen in de toekomst is dan wel alleen mogelijk als messing en groef niet verlijmd zijn en als het fabricaat nog leverbaar is. De samengestelde parketvloer is leverbaar in diverse kleuren en houtsoorten, of met een vintage look. Het is mogelijk om de vloer geolied of gelakt te leggen. Parketvloerenbedrijf Tropic Parket levert de stroken in breedtes tot en met 28 centimeter en met of zonder vellingkant.

Vraag een offerte aan