Al 50 jaar een begrip in de Bollenstreek

Pvc-vloeren laten leggen door Parketvloerenbedrijf Tropic Parket

Parketvloerenbedrijf Tropic Parket is oorspronkelijk een bedrijf dat altijd houten vloeren gelegd heeft. In de jaren 80 kwamen daar de laminaatvloeren en de kurkvloeren bij, waarvan de laatste toch wel heel erg teruggelopen is. En nu is dan de pvc-vloer daar bijgekomen. Nu is het onmiskenbaar dat de pvc-vloer een geduchte concurrent van de houten vloeren is geworden. Ze lijken ook steeds echter, waardoor men het soms moeilijk vindt om te zien of het nou een echte houten vloer is of niet.

De voordelen van pvc-vloeren

Een groot voordeel is bijvoorbeeld dat pvc oersterk is. Welnu, dat hangt natuurlijk wel van de kwaliteit af. Nog een voordeel is dat een pvc-vloer goedkoop zou zijn, maar wij zeggen liever dat het redelijk in prijs is. Want vergis u niet, een goede kwaliteit pvc-vloer is ook niet goedkoop. Wij kunnen heel wat laminaatvloeren aanbieden die echt veel goedkoper zijn. En een parketvloer is ook niet altijd duurder. Zoals altijd geldt het ook hier dat u wel de juiste vergelijkingen moet maken.

Een ander voordeel dat genoemd wordt is dat een pvc-vloer makkelijk in onderhoud is en daar valt niets op af te dingen. Maar er is nooit een product of materiaal dat alleen maar voordelen heeft, want zo wordt pvc nog wel eens gepresenteerd. Een ernstige beschadiging in een pvc-vloer kan namelijk niet meer ongedaan gemaakt worden. En als de vloer eenmaal slijtage gaat vertonen, is deze niet meer te restaureren. Dus een goede kwaliteit pvc-vloer met een goede slijtlaag is heel belangrijk. Daarom heeft Parketvloerenbedrijf Tropic Parket gekozen voor het merk Expona Simplay.

Over Expona Simplay

De pvc-vloer van Expona Simplay is geen losliggende vloer met kliksysteem en hoeft ook niet geëgaliseerd en dan geplakt worden. Deze vloer bestaat namelijk een heel stevige kwaliteit pvc die zo rechtstreeks, zonder egaliseren, los op de betonvloer wordt gelegd. Bij een kliksysteem zou het holler klinken, maar bij dit systeem niet. De vloer wordt rondom strak tegen de kant gelegd en maakt geen klosgeluid, omdat deze als het ware aan de ondervloer vast zit. Dat komt door het zware gewicht en de flexibiliteit van de stroken. De pvc-vloer veert dus ook niet. We hebben inmiddels aardig wat van deze vloeren gelegd naar volle tevredenheid.

Een betonvloer hoeft niet eerste geëgaliseerd te worden; er kan rechtstreeks zo op gelegd worden. Of over zeil, waarbij ook het geluid vast blijft klinken.

Houten vloer met v-naad

Ook over houten plankenvloeren waar een v-naad in zit kunnen wij deze vloeren rechtstreeks zonder ondervloer leggen. Het hoeft niet per se, maar op de foto’s ziet u dat de naden zijn opgevuld met een voegmiddel. Het kan ook met een afplaktape, maar is alleen om extra zeker te zijn.

Vloerverwarming

Uiteraard is vloerverwarming geen enkel probleem voor de Expona Simplay-vloeren. Natte systemen in de betonvloer kunnen sowieso, maar ook over elektrische verwarming die op de betonvloer gelegd wordt kunnen wij deze pvc-vloeren leggen. Daar leggen we dan eerst een geschikte ondervloer los overheen en dan daarbovenop de Simplay-pvc-vloer.

Meer voordelen van PVC

Nog een heel groot voordeel dat andere pvc-vloeren niet hebben is dat een strook er heel makkelijk uitgehaald kan worden, mocht er een ernstige beschadiging in gekomen zijn. We halen de strook met een stanleymespuntje in de naad van de pvc-strook voorzichtig omhoog en dan leggen we er zo een nieuwe in. Met geplakt of klik-pvc is dat allemaal veel ingewikkelder!

Vraag een offerte aan