Laat uw parketvloer schuren door de vakman van Tropic Parket
Al meer dan 44 jaar een begrip
in de Bollenstreek

Parketvloer schuren? Laat ’t aan Tropic Parket over

Van een houten vloer heeft u jarenlang plezier. Maar soms verkleurt de vloer of raakt deze beschadigd. Het is echt niet nodig om direct de hele vloer te vervangen. Tropic Parket herstelt uw parketvloer vakkundig door deze te schuren, lakken of oliën. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden! 

Schuren en frezen van de parketvloer

Is uw parketvloer vergeeld, zwart geworden van het vuil of anderszins verkleurd? Laat Tropic Parket uw houten vloer dan schuren. Wij repareren zo vloeren die beschadigd zijn door wateroverlast, versleten door intensief gebruik of zwartgekleurd door het vele eroverheen lopen. Ook frezen we v-naden en vellingkanten in parketvloeren. Desgewenst zetten we de vloer daarna in de olie of lak. 

Typ hier je tekst

Bamboe parket opschuren en lakken met Bona Traffic 2 componenten lak

Tropic Parket schuurt houten vloeren en parketvloeren
Tropic Parket is al ruim 40 jaar specialist in het leggen en schuren van parketvloeren

Houten vloer afwerken met olie of lak

De kosten voor de renovatie van een parketvloer zijn onder andere afhankelijk van de gebruikte materialen. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit diverse laksoorten, zowel goedkope als duurdere varianten. Afhankelijk van wat u mooi vindt en hoe intensief de parketvloer wordt gebruikt, kunt u een matte, hoogglans of onzichtbare lak kiezen.

Omdat de arbeids- en materiaalkosten voor olie lager zijn, is het goedkoper om uw vloer te laten oliën. Een vloer met vellingkanten is hier een uitzondering op. Met olie kunt u onder andere een 3D-effect bereiken door het hout eerst te kleuren met beits en daarna kleurolie aan te brengen. We kunnen de olie ook overlakken, zodat u van de gewenste kleur én het gemak van een lakvloer geniet. Tot slot bereiken wij door middel van logen hele mooie resultaten, zoals de geliefde grijstint.

Lak en olie hebben op verschillende houtsoorten een andere uitwerking. Kom dus eens in kijken in de showroom en ontdek uw favoriet!

Vraag een offerte aan

Parketvloer leggen in Haarlem of omgeving? Tropic Parket doet het voor u

Wat kost het schuren van een parketvloer?

Een belangrijke en logische vraag als u overweegt om uw parketvloer te laten schuren, lakken of oliën. Tropic Parket stelt voorop dat het bij een ambachtelijk product, zoals parket, onmogelijk is heel snel én heel goed te werken. Wilt u 100% kwaliteit en lang genieten van uw vloer, dan komt er meer bij kijken dan ‘even’ schuren en lakken. Daarom inspecteren wij de vloer altijd voordat wij een prijsopgave uitbrengen.

Beïnvloeding van de prijs
De prijs wordt beïnvloed door arbeidskosten en materiaalgebruik. Om een voorbeeld te noemen: wij schuren de parketvloer altijd eerst diagonaal met grof. Anderen slaan deze fase over en schuren direct met de stroken mee, soms zelfs met middelgrof. Dit scheelt in het aantal manuren, maar levert een minder strakke vloer op. De arbeidskosten kunnen dus omlaag, maar met een minder resultaat tot gevolg. 

Kwaliteit van de materialen
De prijs kan ook beïnvloed worden door de kwaliteit van de gebruikte materialen. Tropic Parket biedt 6 verschillende soorten lak, allen met een eigen prijs die overeenkomt met de kwaliteit daarvan.
Zo kunt u een houten vloer laten schuren en 3 keer lakken voor € 40 per m2, maar ook voor € 23. Hetzelfde geldt voor verschillende oliën waar wij mee werken. Het is aan u om te bepalen waar uw voorkeur naar uitgaat. 

Stel een vraag